Färskpotatis!

p5051708

Den gröna påsen bredvid brödet och salladen innehåller 1 kg färskpotatis från Israel. Packat för bara fem dagar sedan! Ett fem centimeter stort hål (och kanske också en lite ful halv potatis) gjorde att den här goda färskpotatisen slängdes i en container på baksidan av en mataffär. Den andra potatispåsen med mjölig King Edward har dagens datum som bäst före, så den kanske inte är säljbar men ändå fullt ätbar. Av förpackningen med grytgrönsaker var purjolöken, kålroten och rotsellerin lite för edgy för min smak, medan morötterna, löken och den lilla palsternacksbiten var helt okej. Se där, nu har jag tillräckligt med mat för att koka soppa i alla mina kastruller, för att lyxa till det brukar jag köpa röda linser. Mmm…linssoppa!

p5061709

För en ännu lyxigare containermåltid, vad sägs om lite färskt bröd till soppan? Bäst före datumet på den här förpackningen är spårlöst försvunnet, men det är ingen tvekan om att det är färskt när man tar en tugga av det. Hittades för två nätter sedan på samma ställe, tillsammans med lite kanelbullar. Inget annat synbart fel när det hittades… måste verkligen ett försvunnet bäst före datum göra så att maten slängs? Istället kunde ju matbutiken ha bjudit sina kunder på det tillsammans med lite margarin, som någon slags provsmakningsgrej. Det är ju ändå en nyhet som det står på förpackningen.

Jag antar att det helt enkelt är för krångligt. Faktum är, och det vet vi ju alla, att det är så mycket enklare att slänga saker än att faktiskt ge bort dem, och DET är vad som är tragiskt, att man inte orkar bry sej om sina sopor, inte att vi plockar upp dem ur en container.

/Dumpster Grrl, mumsandes på lite färskpotatis med (gratis) margarin 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: