Nattliga eskapader

Hittade det här igår, ingen ost, men jag är glad ändå! Väldigt fina bananer, synd bara att de blir lite stötta under cykelfärden.

Detta måste åtgärdas på nåt sätt. För det första ska jag hitta en passande pakethållare att sätta på, och sen se om någon av min cykelkorgar passar. Jag har fixat en cykel som är jättebra för dumpstring, inte lika trög som den gamla …som förresten har punka just nu, måste mecka lite, det är ju snart sommar!

Det var lite tungt att cykla hem igår, men det tog mycket kortare tid att cykla dit än vad jag hade trott. 20 minuter tog det på ditvägen, nästa gång tar det nog kortare tid då jag lärt mej vägen. Roligt att vara ute och cykla mitt i natten! Dock var det inte så trevligt att stöta på en sur gubbe, först trodde jag att han också skulle dumpstra. Han kom i bil och såg lite skum ut, men tydligen bodde han i närheten och gillade inte att folk kom dit. Jag vet inte hur många gånger han upprepade ”det är inte tillåtet, det är inte tillåtet”, som nåt slags mantra. Vadå, inte tillåtet! Det man hittar får man ta! : )

Rent regelmässigt så är det affärerna som bryter mot reglerna när de inte låser in soporna, inte jag som tar ”soporna”. Egentligen borde de tacka oss som dumpstrar, vi gör ju så att det blir mindre sopor för dem. Vi gör dem en tjänst genom att återvinna åt dem. Det fanns jättemycket bananer igår, och väldigt fina dessutom. Det gjorde mej lite vemodig att tänka att ingen skulle få möjlighet att äta upp de där fina bananerna, som dessutom fraktats ända från latinamerika, de var ju inte ens något fel på dem. Helt gula, med en och annan brun fläck här och där. Vem är det då som är boven? Nej, vi som dumpstrar är snarare hjältar, vi räddar ju maten. Det borde vara kriminellt att kasta så bra mat. Återvinning är 2000-tal, och det är där vi är nu, har inte folk fattat det?

Sen åkte jag till ett närmare ställe, det är rätt skabbigt där i jämförelse. Allt blandas i sopsäckarna och oftast är det en massa kött med tillhörande köttsaft. Igår var det dessutom fisk. Luktade väldigt illa, jag pallade inte rota runt i sopsäckar med drypande köttsaft. Fick med mej ett paket vindruvor bara.

Annonser

One response to this post.

  1. Posted by Dumpstermorsan & Spanaren on 2011/04/20 at 20:08

    I kommentarerna/besöksstatistiken på Frigan.se får jag en känsla av att många människor som aldrig tänkt på saken fått upp ögonen för detta slöseri efter att svt/sr & andra medier grävt runt lite. Dessa hjältar tar sig ut till närmsta container för att rädda mat. Blir glad & varm när jag tänker på det. / Dumpstermorsan

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: