Frigan-frulle… från containern till din mun!

Frukost på en hel del varor som hittades igår: nyponsoppa, frostiga flingor, yoghurt (helt okej) med krossade mandlar och hasselnötter sen ett tidigare dyk, persikor och vindruvor. Hembakt bröd som gjordes igår kväll (med dumpstrat mjöl, rågsikt och vetekli) och paprika ovanpå. Även smörgåsmargarinet är dumpstrat. Ibland hittar man flera paket på samma gång, bara att stoppa ner i frysen och se glad ut!

Det märks att det är rötmånad. Imorse fiskade jag fram en liten plastpåse med potatis som blivit dålig, och inte bara dålig utan verkligen jättedålig. Übermögel och potatisvätska i hela botten av påsen! Vid brödbaket plockade jag fram ett mjölpaket som stått längst in i skafferiet sen ett par månader. Vilken tur att jag inspekterade innehållet, för där inuti låg krälande mjölmaskar, uhhh. Det andra mjölet tog slut, men jag har fortfarande lite rågsikt kvar, och en väldans massa grahamsgryn och vetekli, allt sen ett tidigare dyk. Inatt fyllde jag förresten på tornet av knäckebröd jag har på min hylla, med två till runda Wasa. Jag tycker jag äter knäckebröd hela tiden, ändå tar det aldrig slut. Samtidigt hittade jag fem paket riskakor med dillsmak. Jag vet minst en person som är förtjust i denna sorten, hoppas han blir glad när han får en del av dessa!

Var ute på ett dyk med Apan där vi hittade en del grönsaker, vindruvor, tvättmedel och små apelsinjuicepaket med sugrör. Härligt, härligt. Jag kunde redan då föreställa mej vad jag skulle laga för mat, en smarrig paprika-röra med squash och morötter, något i stil med Pasta á la Dumpster, men något modifierad, alltså plus minus en del ingredienser. Sen hittade jag en del paket-varor på ett annat ställe, egentligen tänkte jag att jag skulle vara ute hela natten, men sen när jag kom hem så orkade jag inte, men jag tror jag klarar mej ändå.

Annonser

3 responses to this post.

 1. Posted by Dumpstermorsan & Spanaren on 2011/07/28 at 17:22

  Jag har hittat feta krälande mjölmaskar i köpta mjölpaket-fast jag vet att de egentligen är ofarliga & rätt harmlösa är det überäckligt..

  Svara

 2. Usch, jag får kväljningar av såna där! :S

  Svara

 3. Posted by Ebba Miller on 2014/09/17 at 14:53

  Hej! Jag skriver ett gymnasiearbete om friganism och skulle jättegärna vilja ställa några frågor till någon som är frigan (eller liknande). Hade varit jättebra om du kunde maila mig om du stället upp på att svara på några frågor om din livsstil?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: