Vad ska man göra med all potatis?…

…göra potatisgratäng förstås!

Nej, det är inte mögel, det är spenat! 😉

Potatisgratäng med morötter

2 morötter

6 potatisar

1 stor gul lök

2 krm svartpeppar

örtsalt

2 dl créme fraiche

1 dl mjölk

hackad spenat

feta

riven ost

Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skiva morötter samt potatis. Koka i kastrull tillsammans med örtsalt tills grönsakerna blir mjuka, ha sedan i den hackade löken och koka i cirka 2-3 minuter. Häll sedan av i ett durkslag och fördela jämnt i en ugnsfast form. Blanda créme fraiche, svartpeppar, örtsalt och mjölk i en skål som sedan hälls över formen. Strö över lite hackad spenat och feta efter eget tycke och avsluta med riven ost. Låt stå i ugnen i ca 10-12 minuter.

Jag tänkte att eftersom vi hade hittat så mycket potatis så måste man ju hitta på nåt gott att göra med allt det där. Och voilà, min första potatisgratäng! Jag hittade ett passande recept ute på nätet som jag anpassade efter min egen smak, och la till det där lilla extra med lite spenat och fetaost. Det blev riktigt najs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: