Frigansk rabarbersaft

Om det är nåt vi har gott om på lotten så är det rabarber. Jag brukar plocka minst två kilo åt gången för att göra rabarbersaft på. Den här gången kom både sockret och citronerna från containern utanför en mataffär.

2 kg rabarber

3 liter vatten

8 dl strösocker

2 citroner

Gör såhär: Skölj rabarbern och skär i centimeterstora bitar. Den behöver inte skalas. Koka upp med vattnet i en stor kastrull (använd vattenkokare först så går det snabbare) tills rabarbern blivit mjuk. Använd en silduk eller ta en kökshandduk och lägg över ett durkslag med en kastrull under som fångar upp vattnet. Koka upp rabarbervattnet och tillsätt socker samt saften från två citroner.

Annonser

3 responses to this post.

  1. Hittade du socker i containern???
    Varför slänger man socker, det håller ju hur länge som helst.

    Svara

  2. Posted by kristina on 2012/06/30 at 20:50

    Jag gjorde saft av vinbärsblad och rabarber (istället för citron) Socker och citronsyra. Jättegott. Och billigt då jag bara behövde köpa socker och citonsyra.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: