Från Kalix till Ivalo

Efter att ha vaknat upp i Kalix bar det vidare mot Haparanda där vi tog en liten paus innan vi knallade över gränsen till Tornio i Finland. Vi fick lift av en trevlig finsk kvinna som skulle på konferens i Rovaniemi. Hon pratade mycket om tomten vid polcirkeln och övertalade oss att åka dit, och hon tog oss dessutom fem kilometer extra och släppte av oss där. Tyvärr var inte tomten hemma, det var stängt över helgen, men vi lyckades däremot hamna på ett bra ställe där vi kunde lifta ifrån.

Kanske vi kommer tillbaka till polcirkeln och besöker jultomten någon annan gång.

Jag i skåpbilen på väg till Ivalo. I stort behov av en dusch!

Vid polcirkeln fick vi sedan lift med en finsk man med två barn. Han hade en skåpbil, så i några timmar satt vi och chillade bland alla verktyg och sjöng sånger. Innan vi kom fram till Ivalo gjorde vi en detour till Sodankylä där vi blev bjudna på fika hos mannens far, som precis hade varit i bastun.

Framme i Ivalo knallade vi tillbaka genom byn för att leta rätt på en skog att sova i. Vi gick uppför en kulle och satte upp tältet och njöt av en måltid bestående av nudlar med ärtor och morötter på burk. Under natten blev det väldigt kallt, så kallt att det var svårt att sova…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: